Látásjavítás a szem körüli pontok masszírozásával

A 70-es évek óta Kínában minden óvodában és iskolában kötelezően bevezették és azóta is alkalmazzák a négy akupunktúrás pont masszírozását látásjavítás céljából. 

1. pont: Mindkét hüvelyujjunkkal a szemöldök belső széle alatti pontot gyúrva körkörösen masszírozzukaz óramutató járása szerint nyocszor majd ellentétesen, összesen 4×8-szor.

2. pont: hüvelyk és mutató ujjunkkal a belső szemzug felett kb. 2mm-rel összecsípve az orrnyergünket fel-le tolással masszírozzuk összesen 32-ször.

3. pont: A mutató és a középső ujjunkat kb. 45 fokos szögben helyezzük az orrnyílás mellé. Ekkor visszavéve a középső ujjat a mutatóujjal körkörösen gyúrva masszírozzuk 4×8-szor.

4. pont: Hüvelyujjunkal a halántékunk közepén lévő pontot nyomva tenyérbe hajlított mutaóujjunk szélével a belső szemzúgtól a külső felé dörzsöljük/simítjuk a szemöldökünket majd alul a szemgödör alsó peremét 32-ször.

Szemet pihentető gyakorlat

A fáradt szemeket pihenteti és a feszült szemizmokat ellazítja ez az egyszerű gyakorlat:

  1. A két tenyered dörzsöld össze (ha tudod indítsd el az energiaáramlást a két kezedben pl.: reiki, prána..)
  2. Támaszd a két könyököd egy asztalra.
  3. hajtsd a fejed a tenyereidbe eltakarva a szemeidet- de ne nyomd – úgy, hogy teljesen sötétséget láss! Ha fényes villanásokat látsz akkor túl szorosan nyomod a szemeidet! 
  4. Néhány percig maradj így!
  5. Vedd le a kezed és élvezd, hogy jobban és élesebben látsz!